“Το παγωτό στα αγνότερά του” | Μάρω Σενετάκη – olivemagazine.gr

 

Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάζατε το ρακόμελο στην απόλυτα παγωμένη εκδοχή του, δηλαδή ως παγωτό; Δεν πρόκειται για αστείο, υπάρχει, είναι από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα παγωτά και το φτιάχνει, φυσικά, Κρητικός.

Ο λόγος για τον Γιάννη Νύκταρη (της γνωστής οικογενείας με τα βουτήματα και τα παξιμάδια) και τη gelateria Fatto a Mano, στο Περιστέρι. Δικής του εμπνεύσεως και το εξαιρετικό παγωτό ανθότυρο-μέλι, που μας κέρδισε από την πρώτη δοκιμή, γιατί πριν σου βάλουν παγωτό στα τραγανά χωνάκια που ετοιμάζουν οι ίδιοι στο εργαστήριο, σου προσφέρουν πάντα να δοκιμάσεις.
Μας άρεσε επίσης ο ανανάς, η μπανάνα, το φιστίκι, το πεπόνι, το βερίκοκο, η φράουλα, η σοκολάτα, η βανίλια και το καϊμάκι, όλα πολύ πλούσια σε γεύση και με το πραγματικό τους χρώμα που δεν έχει δεχθεί κανενός είδους ενίσχυση, για να επιβεβαιώνεται από την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για αληθινά χειροποίητο παγωτό. Ενώ, για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, το Fatto a Mano έχει φροντίσει να μην τους αφήνει παραπονεμένους, προσθέτοντας στο μενού και παγωτά με στέβια.


Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, εμπλουτίστε το παγωτό σας με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο είναι επίσης δικό τους και ρέει άφθονο από ειδικό σιντριβάνι.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος του olivemagazine.gr εδώ