“Tα 28 καλύτερα παγωτά της πόλης” | Two Minutes Angie – lifo.gr

 

Μάλιστα! Μια στάση στο Fatto a Mano με «καθίζει στο θρανίο» ξανά και μου θυμίζει τι πρέπει να προσέχω στο παγωτό, δηλαδή όχι μόνο την προέλευση ή την ποιότητα του γάλακτος. Στο πεντακάθαρο εργαστήριό του, που από άποψη χωρίζεται με τζάμι από το κατάστημα για να φαίνεται όλη η διαδικασία και τα υλικά που χρησιμοποιεί, ο Γιάννης Νύκταρης (γνωστός από τα δημοφιλή βουτήματά του) προτείνει το εντελώς… «γυμνό» παγωτό..

Αδιαφορεί για τα εντυπωσιακά χρώματα και αρώματα, ούτε και διανοείται να προσθέσει χρωστικές ουσίες, βελτιωτικά γεύσης ή συντηρητικά στα παγωτά του. Έτσι, για παράδειγμα, το παγωτό φιστίκι του δεν έχει έντονο πράσινο χρώμα αλλά ένα απαλό καστανό και ο ανανάς του (ο καλύτερος της Αθήνας) διατηρεί στο εσωτερικό του τις ίνες του φρέσκου φρούτου! Κάτι τέτοια ξαφνιάζουν όσους συνήθισαν τις τρα-λα-λά γεύσεις και εμφανίσεις των βιομηχανοποιημένων παγωτών, αλλά, από την άλλη, χτίζουν νέους, πιστούς και ψαγμένους πελάτες, που είναι και το μόνο που ενδιαφέρει τον Κρητικό επιχειρηματία. Το Fatto a Mano έγινε γνωστό για το παγωτό με γεύση αχλάδι, αξίζει όμως να δοκιμάσεις το παγωτό με ρακόμελο και ανθότυρο/μέλι! Χρησιμοποιεί την ακριβότερη σοκολάτα Valrhona για τη σοκολάτα του, που στέκει στο βάθρο των καλύτερων της πόλης, και όταν μπαίνω για να τον φωτογραφίσω στον τεράστιο καταψύκτη του με τους ανανάδες και τον στυμμένο χυμό λεμόνι καταλαβαίνω ότι εδώ και μόλις έναν χρόνο φτιάχνεται ένα ξεχωριστό παγωτό με όραμα ποιότητας και επιτυχίας. 

Μικρές λεπτομέρειες ολόγυρα στο Fatto a Mano σε πείθουν γι’ αυτό, όπως η σπιτική φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, τα σιρόπια που επίσης φτιάχνουν οι ίδιοι (φράουλα, καραμέλα, βατόμουρο και εξωτικά φρούτα) και τα τραγανά χωνάκια που ψήνονται στο μαγαζί. 

Πριν φύγεις με όποια γεύση σε εμπνεύσει, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη φράουλα και το παγωτό από λωτό και αγόρασε ένα «κιάλι του πειρατή» (ένας άδειος κύλινδρος από γλυκιά σφολιάτα με ζάχαρη και κανέλα ουγγρικής έμπνευσης και απίστευτης νοστιμιάς) για να σερβίρεις πρωτότυπα την επιλογή σου! 

Εδώ σημασία δεν έχει τόσο τι βάζουν μέσα στο παγωτό, όσο… τι δεν βάζουν! Κι’ αυτό, πίστεψέ με, είναι πολύ σημαντικό…

Διαβάστε εδώ  όλο το άρθρο στη lifo.gr