“Πέντε εύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό” | Νίκη Μηταρέα – lifo.gr

 

Ο Γιάννης Νύκταρης, ένας από τους καλύτερους δημιουργούς χειροποίητου παγωτού, μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό του και δημιούργησε μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων.

Παγωτό, η διαχρονική λιχουδιά που γοητεύει σχεδόν τους πάντες, χωρίς να βρίσκει εμπόδια σε ηλικίες ή προσωπικές γαστρονομικές προτιμήσεις.

Το μόνο που έχει αλλάξει ίσως με το πέρασμα των χρόνων σε αυτή την all time classic γευστική απόλαυση είναι ότι αναζητούμε πλέον παγωτά φτιαγμένα με πιο ποιοτικά υλικά ή ενδεχομένως και λιγότερα λιπαρά. Και αυτός είναι ο λόγος που η διάθεσή μας να φτιάξουμε καλό σπιτικό παγωτό έχει γίνει μεγαλύτερη.

Προκειμένου να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα για σπιτικό παγωτό, αναζητήσαμε έναν από τους καλύτερους δημιουργούς χειροποίητου παγωτού.

Ο λόγος για τον Γιάννη Νύκταρη, που η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί στο εργαστήριό του «Fatto a mano» ( Κ. Βάρναλη 21, Περιστέρι) κάνει τις δημιουργίες του να ξεχωρίζουν.

«”Fatto a mano” σημαίνει φτιαγμένο στο χέρι» λέει ο Γιάννης και προσθέτει: «Με το παγωτό έχω πλέον μια σχέση πάθους. Ασχολούμαι επτά χρόνια με αυτό και χρησιμοποιώ τις καλύτερες φυσικές πρώτες ύλες, ελληνικές όπου μπορώ.

Όλα τα παγωτά φτιάχνονται από φρέσκο γάλα αγελαδινό ή βουβαλίσιο, θυμαρίσιο μέλι, ανθότυρο Κρήτης ΠΟΠ από τον τόπο καταγωγής μου, φρέσκα φρούτα εποχής. Οι εισαγόμενες πρώτες ύλες είναι με αντίστοιχες προδιαγραφές, όπως πραγματική σοκολάτα Valrhona και φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της lifo.gr εδώ.