“Παγωτό εμπειρία” | Άγγελος Ρέντουλας – Γαστρονόμος

 

Παγωτό-εμπειρία. Μαλακό, απίθανα κρεμώδες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές και σταθεροποιητές (εξ ου και λιώνει γρήγορα), είναι μια περίπτωση που δεν συναντάς συχνά. Ακόμα πιο σπάνιο το ότι εδώ χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα και ουχί πούλπες (σ.σ. κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων). Αν πετύχετε σορμπέ σύκο, αχλάδι, ανανά ή φράουλα, θα εκπλαγείτε: έχουν την ατόφια νοστιμιά, την αψάδα του φρούτου, την τραγανή υφή του.

Ο δημιουργός τους, Γιάννης Νύκταρης, της γνωστής οικογενείας παξιμαδοποιών, δεν ενδίδει σε ευκολίες. Το παγωτό τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, γίνεται με κρύα εκχύλιση ροδοπετάλων από το Συνεταιρισμό Κοζάνης και όχι με αιθέρια έλαια, έτοιμο εκχύλισμα, σιρόπι κ.λπ. Το ίδιο και το παγωτό με γεύση καφέ, για το οποίο δεν χρησιμοποιεί σκόνη ή έτοιμο εσπρέσο, αλλά ψήνει ολόκληρους κόκκους μέχρι να ιδρώσουν και τους εκχυλίζει μέσα στο γάλα. Εξαιρετικό και το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, το ανθότυρο με μέλι κρητικό και το ρακόμελο (Κρητικός γαρ).

Εκτός από το εργαστήριο του Περιστερίου, δεν αποκλείεται να δοκιμάσετε το παγωτό του και σε καλά εστιατόρια (π.χ. του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία») και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ανοίγει εντός των ημερών δεύτερο κατάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr